Nattevagten
Nattevagten

(1994)

107 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

25. feb 1994

07. dec 2000

Gyser

Mysterier

Thriller

Danmark

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

Historien er centreret om de to venner og jurastuderende, Martin og Jens. Martin er en almindelig, fornuftig ung mand, mens Jens er mere eller mindre vanvittig og konstant grænsesøgende.

Jens foreslår en dag, at de skal lege en leg, som går ud på, at de skal give hinanden forskellige udfordringer, og den som ikke gennemfører sin udfordring taber og skal herefter gifte sig.

Ét er de problemer denne "leg" kommer til at give "og de er store" men Martin skal få endnu større problemer at slås med. Han tager et job som nattevagt på Retsmedicinsk Institut, et job hvor han helt alene skal holde øje med den store bygning og ikke mindst lighuset. Her kommer han i kontakt med kriminalkommissær Wörmer, som er i gang med at efterforske en række uhyggelig mord, tilsyneladende begået af en seriemorder.

Pludselig begynder der at ske mystiske ting på instituttet og omkring Martin. Nogen prøver tilsyneladende at gøre ham sindssyg, og efterhånden hvirvles han ind i et net af veltilrettelagte indicier, der alle peger på ham som morderen.

Wörmer forklarer Martin, at når en seriemorder holder op med at myrde, må der findes en syndebuk, og Martin ser ud til at være den perfekte kandidat. Gradvist går det op for Martin at dette vist er sandt, og efterhånden kan han også se, hvem det er, der leger med ham.

Kalinka, Martins kæreste, er den eneste, der kan bevise, at han er uskyldig, men beviserne på hans skyld bliver mere og mere belastende.