Hitman
Hitman

(2007)

93 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

30. nov 2007

08. apr 2008

Hitman

Action

Krimi

Thriller

Frankrig

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

$ 24.000.000

Hitman er den anden spillefilm af Xavier Gens, som debuterede i 2007 med den efter sigende forrygende barske ”Frontier(s)”. Gens, som i forvejen var en ivrig Hitman-spiller, har kreeret en film, der er stilren som en tegneserie og fyldt med næsten religiøs symbolik. Som sin hovedperson er den stiliseret og cool. Manuskriptet er skrevet af Skip Woods, som også skrev Swordfish. Filmen blev optaget på 12 uger on location i Sofia og i Boyana Film Studios i Bulgarien, samt i Sydafrika, Istanbul, St. Petersborg og London. Danske Ulrich Thomsen spiller med som russisk skurk.

Hitman er oprindeligt et computerspil udviklet af spilfirmaet IO Interactive med Rasmus Guldbjerg-Kjær som creative art director. Den første version af spillet ”Hitman: Codename 47” kom i år 2000 og blev hurtigt et internationalt hit. I forlængelse af succesen udviklede IO Interactive ”Hitman 2: Silent Assassin”, som blev lanceret i 2002, og med et salg på verdensplan på tre millioner eksemplarer bragte det selskabet til tops på den internationale spilhimmel. I 2004 blev IO Interactive opkøbt af britiske Eidos Interactive for 256 mio. kr. Som en del af salgsaftalen fortsatte de 140 ansatte deres arbejde med base i København og videreudviklede spillet med ”Hitman: Contracts” i 2004 og ”Hitman: Bloody Money” i 2006.

Synopsis:

Agent 47 (Timothy Olyphant) er født blandt verdens barskeste kriminelle, men siden reddet og opfostret af et udstødt kristent broderskab. Han er lynende intelligent, karismatisk og charmerende, men han er tillige særdeles fåmælt, og ligesom organisationens andre agenter har han intet navn, men kendes kun på de to sidste cifre i den stregkode, han har tatoveret i nakken. Og så er han en dræbermaskine.

Filmens handling tager fart, da Agent 47 har overstået et veludført job og som sin næste opgave skal likvidere Ruslands ministerpræsident (Ulrich Thomsen). Pludselig er han fanget i en politisk sammensværgelse – jaget ikke alene af det russiske militær, men også af Interpol, som med inspektør Mike Whittier (Dougray Scott) i spidsen længe har været på sporet af ham. Samtidig med at han må flygte gennem Østeuropa og rede alle trådene ud, knytter han sig modstræbende til den gådefulde russiske kvinde, Nika (Olga Kurylenko), som har sin egen hemmelige dagsorden...