Plakat kommer snart
S.W.A.T.

(2003)

117 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

09. jan 2004

30. jun 2004

S.W.A.T.

Action

Thriller

USA

Tilladt over 11 år

Tilladt over 11 år

S.W.A.T. er forkortelsen for Special Weapons And Tactics Team og blev i slutningen af 1960?erne oprettet som en special-enhed ved Los Angeles? politi - med formel status fra 1972. Enheden består i dag af ca. 60 politifolk, som er special-trænet i løsning af særligt krævende opgaver med anvendelse af specielt udviklede våben.

Filmen S.W.A.T. præsenterer et realistisk billede af denne enheds arbejde - i en fiktiv, action-fyldt og underholdende ramme. En S.W.A.T.-veteran, Randy Walker, som havde arbejdet for enheden i 16 år, blev på et tidligt tidspunkt knyttet til filmen som rådgiver og konsulent. Det, vi ser, kunne være sket... Vi er tæt på virkeligheden og alligevel i filmens underholdende verden.

Det starter med en dramatisk gidseltagning i en bank. Et S.W.A.T.-team er udkommanderet til at tage sig af situationen. Politimanden Brian Gamble (Jeremy Renner) og hans makker Jim Street (Colin Farrell) er trængt ind i banken, og på trods af udtrykkelige ordrer tager de to unge betjente sagen i egen hånd.

En gidseltager bliver skudt, men samtidig såres et gidsel. I tillæg til en alvorlig reprimande for den alvorlige tilsidesættelse af en klar ordre bliver Brian og Jim degraderet. Den ydmygelse kan Brian ikke leve med og forlader bitter politiet - Jim Street accepterer derimod et midlertidigt job i materiale-afdelingen, langt væk fra den action, han føler sig kaldet og er uddannet til. Da veteran-politimanden Dan ?Hondo? Harrelson (Samuel L. Jackson) får til opgave at sammensætte en elite-gruppe af S.W.A.T.-folk, ser han Jim Street som en oplagt kandidat. I realistiske trænings-situationer bliver Hondo?s hold tømret sammen til en effektiv enhed. I øvrigt med styrkens første kvindelige medlem Chris (Michelle Rodriguez) som deltager.

En rutinekontrol på L.A.s gader fører til arrestationen af en internationalt berygtet og eftersøgt gangster, Alex Montel (Olivier Martinez). Han har netop skåret halsen over på en intern fjende, og har høj status i underverdenen. Det lykkes Alex på nyhederne i TV, mens han føres bort af politiet, at få bekendtgjort, at han vil betale 100 millioner $ til den eller de, der vil befri ham fra fangeskabet.

Da myndigheder mener, at der netop er risiko for, at nogen vil forsøge at befri Alex, bliver Hondo?s S.W.A.T.-team sat til at mandsopdække og bevogte Alex, indtil han kan transporteres til et flugtsikkert fængsel.