Den grønne mil
Den grønne mil

(The green mile, 1999)

188 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

25. feb 2000

08. aug 2000

Den grønne mil

Drama

Fantasi

Krimi

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

$ 60.000.000

"The Green Mile" er fortalt i et flash-back som fortælles af Paul Edgecomb til vennen Elaine Connelly. Edgecomb lever nu på et alderdomshjem omkring seks årtier efter at have arbejdet som vagtleder på dødsgangen for Cold Mountain fængselsvæsen.

Under Edgecomb's arbejde indenfor fængselvæsenet på "Cold Mountain - South" under depressionen inkluderede at se en kvartet af mordere, som ventede på deres endelige tur ned af "Den grønne mil". Den strækning af grøn linoleums gulvbelægning, der ligger på turen fra fængsel celle til den elektriske stol .

I årenes løb vandrede Edgecomb milen med en række af forskellige dømte. Han havde aldrig før mødt nogen, som John Coffey, en massiv sort mand dømt for brutalt at dræbe et par ni-årige søstre. Coffey havde helt sikkert størrelsen og styrken til at dræbe nogen, men hans sind stod helt i kontrast med sit udseende. Ud over hans enkle, naive karakter og en dødsangst for mørke, syntes Coffey at have en fænomenal, overnaturlige gave. Edgecomb begyndte at spørge om, hvorvidt Coffey virkelig kunne have gjort sig skyldig i at myrde de to piger.

Som historien udfolder sig, lærer Paul Edgecomb at mirakler undertiden sker på de mest uventede steder.