Inglourious Basterds
Inglourious Basterds

(Inglourious Basterds , 2009)

153 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

28. aug 2009

06. dec 2009

Inglourious Basterds

Drama

Krig

Tyskland

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

$ 70.000.000

Quentin Tarantino er tilbage med "Inglourious Basterds", historien om en gruppe jødisk-amerikanske soldater kendt som "The Basterds".

Midt i det tyskbesatte Frankrig under 2. Verdenskrig krydses skæbner, og historien skrives om.

En gruppe amerikanske soldater af jødisk herkomst opererer bag fjendens linjer og sætter en skræk i livet på de tyske soldater med deres brutale nedslagtninger og ikke mindst deres skik – at tage skalpe! Inglourious Basterds kalder de sig.

Samtidig møder den tyske soldat Frederick Zoller en smuk parisisk biografejer, og for at vinde hendes gunst overtaler han propagandaminister Goebbels til at flytte gallapremieren på den film, der handler om hans heltemod og har ham selv i hovedrollen, til hendes biograf.

Ganske uvidende om, at pigen er jødisk, og kun med nød og næppe undslap den berygtede ’jøde-jæger’ Hans Landa.

Samme Hans Landa, som har ansvaret for den skærpede sikkerhed til premieren, som vil tiltrække alle Det Tredje Riges spidser – selv Hitler!

Netop de prominente gæster får også gallapremieren i søgelyset hos løjtnant Raines og hans Inglourious Basterds, som med hjælp fra den tyske filmdiva Bridget von Hammersmark, der er allieret spion, forsøger at få adgang til begivenheden.

Quentin Tarantino kaster sig over krigsfilm-genren med overtoner af spaghettiwestern, når handlingen i ”Inglourious Basterds” udspiller sig "der var engang i nazi-besatte Frankrig".