Precious
Precious

(Precious: Based on the Novel 'Push' by S, 2009)

110 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

04. feb 2010

08. jun 2010

Precious

Drama

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

$ 10.000.000

Precious udspiller sig i Harlem i 1987. Det er historien om Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe), en 16-årig afro-amerikansk pige med et liv, ingen vil misunde hende.

Hun er gravid for anden gang med sin far. En far, som i øvrigt ikke tilbringer tid sammen med sin familie.

Hjemme må hun uafladeligt stå på nakken for sin mor (MoNique), en højtråbende og aggressiv kvinde, som mishandler hende både fysisk og psykisk.

Skolen er ét stort kaos og Precious er nået til niende klasse med gode karakterer, men gemmer på endnu en frygtelig hemmelighed:

Hun kan hverken læse eller skrive. Precious bliver presset fra alle sider, men hun kommer aldrig ned med nakken. Bag sit uanfægtede ydre gemmer sig nemlig en både begavet og nysgerrig pige med en spirende fornemmelse for, at der eksisterer et alternativ for hende her i livet.

Truet med udvisning bliver Precious tilbudt muligheden for at blive overflyttet til en alternativ skole, der fungerer ud fra devisen Each One/Teach One.

Precious kender ikke betydningen af "alternativ", men hendes instinkter fortæller hende, at det er den chance, hun har ventet på.