Charlie og chokoladefabrikken
Charlie og chokoladefabrikken

(Charlie and the Chocolate Factory, 2005)

115 min.

Ingen bedømmelser endnu.

23. sep 2005

24. jan 2006

Charlie og chokoladefabrikken

Eventyr

Familie

Fantasi

Komedie

UK

USA

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

$ 150.000.000

Baseret på Roald Dahls over 40 år gamle klassiske børnebog har den anerkendte instruktør Tim Burton genskabt Willy Wonkas storslåede chokoladefabrik med Johnny Depp i rollen som den excentriske chokoladefabrik-direktør Willy Wonka.

Den lille dreng Charlie Bucket kommer fra en meget, meget fattig familie. Hver dag, når han går til og fra skole, kan han lugte den dejlige chokolade fra chokoladefabrikken. Charlie elsker chokolade. Men familien har ikke råd til at købe den. Så Charlie får kun chokolade én gang om året, og det er til sin fødselsdag. Så køber hans familie ét stykke chokolade til ham.

Der er ingen mennesker, udover Willy Wonka, der nogensinde har været på chokoladefabrikken. Wonka vil ikke have det. Så i stedet for almindelige ansatte har Wonka adopteret stammefolket Oompa-Loompa’erne. Men en dag bestemmer han sig for at vise sin hemmelige verden frem. Han udskriver en konkurrence: i 5 chokolade-stænger vil der være en guldbillet. Hvis man finder én af disse 5 billetter, kan man vinde en guidet tour på Wonka’s chokoladefabrik.

Og tro det eller ej! Charlie får rent faktisk fat i én af billetterne. Sammen med 4 andre børn bliver han inviteret til en rundtur på Willy Wonkas store fabrik. Men det er ikke en helt almindelig chokoladefabrik, og der er masser af overraskelser, der lurer omkring hjørnerne på fabrikken.