Zero Dark Thirty
Zero Dark Thirty

(2012)

157 min.

Ingen bedømmelser endnu.

07. feb 2013

25. jun 2013

Zero Dark Thirty

Drama

Historie

Thriller

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

$ 40.000.000

1

0

Oscarnomineringer:

2013 Actress in leading role Jessica Chastain i rollen som Maya

I krigs-thrilleren "Zero Dark Thirty" arbejder et amerikansk specialteam intenst i et helt årti på en specifik mission: at hævne terrorangrebet den 11. september 2001 ved at finde og udrydde Al Qaeda-lederen Osama bin Laden.

CIA-agenten Maya (Jessica Chastain) slutter sig til enheden, fordi hun mener at have ledetrådene, der kan føre dem til fjendens skjulested.

Jagten udmunder i den tophemmelige mission, hvor en flok NAVY S.E.A.L.-soldater stormer bin Ladens skjulested en forårsnat i ørkenen for at eliminere USA's fjende nummer et.

"Zero Dark Thirty" er baseret på virkelighedens lange jagt på Osama bin Laden og følger CIA-agenten, der mente at kunne spore ham. Kathryn Bigelow har instrueret og samarbejder igen med The Hurt Locker-manuskriptforfatteren, Mark Boal, der i år er nomineret til en Oscar for sit arbejde.

Filmens forhold til tortur er blevet heftigt debatteret i de amerikanske medier, og Obamas administration er endvidere blevet anklaget af det republikanske parti for at have udleveret fortrolige oplysninger i forbindelse med filmens research.

"Zero Dark Thirty" er nomineret til fem Oscars, heriblandt Bedste film og Bedste kvindelige hovedrolle i 2013.