The Master
The Master

(2012)

144 min.

Ingen bedømmelser endnu.

31. jan 2013

04. jun 2013

The Master

Drama

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

$ 32.000.000

3

0

Oscarnomineringer:

2013 Actor in leading role Joaquin Phoenix i rollen som Freddie Quell

2013 Actor in supporting role Philip Seymour Hoffman i rollen som Lancaster Dodd

2013 Actress in supporting role Amy Adams i rollen som Peggy Dodd

"The Master" foregår i en periode med opgangstid og posttraumatisk stress.

USA efter Anden Verdenskrig var forvirret og særdeles modtagelig for hvem som helst, der kunne fortælle i hvilken retning, man skulle gå, for at give livet mening.

Freddie gakker ud, som soldat i flåden, på Stillehavets bounty-strande, og da han kommer hjem, er hans liv et kaos af portrætfotografi, sex og giftig, hjemmelavet sprut - fremstillet af bl.a. malingsfortynder og fremkaldervæske. Freddie er aldeles retningsløs, indtil han møder sin eksakte modpol, Lancaster Dodd.

Dodd er manden bag den nyreligiøse bevægelse The Cause, der insisterer på, at vi alle bærer på traumer fra tidligere liv, men kan reddes, hvis blot vi tror - på ham. Freddie er dog, selv for mestermanipulatoren Dodd, ukontrollerbar.

Selvom Lancaster Dodd i Philip Seymour Hoffmanns imposante skikkelse ligner L. Ron Hubbard, og selvom The Cause - ligesom Scientology - grundlægges i starten af 50erne, siger Paul Thomas Anderson selv, at "The Master" ikke er et portræt af sekten, som dog har været en inspirationskilde.

"The Master" anses for at være en stærk kandidat til en Oscar-statuette i 2013, ikke mindst på grund af Joaquin Phoenix.

Filmen "The Master" er nomineret til tre Oscars i kategorierne Bedste mandlige hovedrolle, Bedste mandlige birolle og Bedste kvindelige birolle.