National Treasure
National Treasure

(2004)

131 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

25. dec 2004

15. jun 2005

National Treasure

Action

Eventyr

Mysterier

Thriller

USA

Tilladt over 11 år

Tilladt over 11 år

$ 100.000.000

Et navn som Benjamin Franklin Gates forpligter. Måske ikke ligefrem til at forsøge at stjæle Uafhængighedserklæringen, men når det nu er i en god sags tjeneste. Ben Gates ved nemlig. at den skrupelløse skattejæger Ian Howe har tænkt sig at bryde ind i Nationalarkivet og stjæle dokumentet, fordi det indeholder et skattekort, der leder frem til den sagnomspundne Tempelriddernes Skat.

Ingen vil tro på Ben Gates, men han ved det med sikkerhed: Det er nemlig ham selv, der har ledt Howe på sporet! Med Nicolas Cage som Ben Gates byder ”National Treasure” på et actioneventyr ud over det sædvanlige – på sporet af Tempelriddernes Skat, som i århundreder har været beskyttet af Frimurerne, f.eks. de frimurere, der var med til at skrive Uafhængighedserklæringen, og som blot efterlod et eneste spor, som medlemmer af Gates-familien har forfulgt i generationer.

Diane Kruger spiller arkivaren Abigail Chase, der ufrivilligt bliver inddraget i jagten med både Ian Howe og FBI i hælene, nu da brikkerne i en århundreder gammel gåde falder på plads. Jon Turteltaub har instrueret ”National Treasure”, der er optaget på mange af de historiske steder, der indgår i den udspekulerede skattejagt.