Signs
Signs

(2002)

106 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

30. aug 2002

27. feb 2003

Drama

Science Fiction

Thriller

USA

Tilladt over 11 år

Tilladt over 11 år

$ 72.000.000

Indtil for seks måneder siden var farmeren Graham Hess (Mel Gibson) præst ved den episkopale kirke. Men da han mistede sin højt elskede kone ved en voldsom og meningsløs ulykke, mistede han samtidig troen. Nu bor han på sin farm, hvor også hans bror Merrill (Joaquin Phoenix) er flyttet ind, og sammen tager de sig af bedriften og af Grahams børn, Morgan (Rory Culkin) og Bo (Abigail Breslin).

Det er udgangssituationen for Signs, skrevet, instrueret og produceret af M. Night Shyamalan.

Shyamalan fik sit sensationelle gennembrud med "The Sixth Sense" – en beskedent produceret, på forhånd upåagtet og anderledes spøgelseshistorie, som blev en megasucces såvel blandt kritikere som publikum og indhøstede hele seks Oscar-nomineringer blandt andet for Bedste Instruktør og Bedste Originalmanuskript. Året efter fulgte han den op med "Unbreakable" – endnu en gang med Bruce Willis i hovedrollen og et plot placeret i ingenmandslandet mellem en genkendelig virkelighed og spøgelsernes verden.

Med Signs har Shyamalan taget sit udgangspunkt i de mystiske korncirkler, som i de senere år gang på gang har været voldsomt omdiskuterede og i mediernes søgelys. Da Graham Hess en morgen finder et sindrigt korncirkelmønster i sin majsmark, og andre uforklarlige ting begynder at ske, er han, som mange andre, overbevist om, at der er tale om unge menneskers grove løjer. Men da der sker flere mystiske ting, bliver han efterhånden klar over, at det er stærkere kræfter, der er på spil. Men er de mystiske mønstre navigationsanvisninger for fremmede væsener ude fra rummet, som ikke har venlige hensigter? Eller skal forklaringen findes i Hess’ egen kamp mod sine indre dæmoner?