Blue Jasmine
Blue Jasmine

(2013)

98 min.

Ingen bedømmelser endnu.

08. aug 2013

16. jan 2014

Drama

USA

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

3

1

Oscarstatuetter:

2014 Actress in leading role Cate Blanchett i rollen som Jasmine

Oscarnomineringer:

2014 Actress in supporting role Sally Hawkins (I) i rollen som Ginger

"Blue Jasmine" er Woody Allens film nummer 43, og handler om Jasmine, der lever et forkælet liv i sus og dus som en del af New York snobbede overklasse.

Hun har aldrig haft et job, og igennem mange år har Jasmine tilsyneladende levet uvidende om, hvordan hendes mand Hal egentlig tjener sine penge. Da Hal viser sig at være en svindler og ægteskabet efterfølgende går i stykker, styrter hele hendes verden i grus.

Pengene og den medfølgende status som Chanel-klædt jetsetter forsvinder hurtigt, og nu må Jasmine samle de sidste af sine svage nerver og starte helt forfra.

Heldigvis har hun en søster i San Francisco, der gerne vil hjælpe. Det viser sig dog hurtigt at være en stor udfordring at bo i en beskeden lejlighed, at søge et job, samt ikke mindst at lade fortiden være fortid.

Den produktive filmlegende Woody Allen behandler med "Blue Jasmine" en kvindes økonomiske og sociale deroute samt prisen for ikke at se realiterne i øjnene, før det er for sent. Som med "Match Point" og "Midnight in Paris" har den 78-årige instruktør både skrevet og instrueret, men valgt ikke at spille med.

De Oscar nominerede 2014 er:

De Oscar nominerede 2014 er:

Oprettet: 17. January 14 kl. 00:18

De nominerede til Oscar uddelingen 2014 er blevet offentliggjort. Hvem der vinder de eftertragtede Oscars bliver vist ved Oscar showet d. 2. marts 2014. Det bliver show nummer 86 i rækken.

Set med danske øjne bliver det rigtig spændende om den danske film "Ja...

Læs Mere

Læst 14805 gange

Kilde: Oscars.org