Diana
Diana

(2013)

130 min.

Ingen bedømmelser endnu.

26. sep 2013

20. feb 2014

Drama

UK

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

Filmen 'Diana' har sin begyndelse i 1995, og den unge Diana Frances Spencer er en af verdens mest fotograferede og omdiskuterede kvinder - kendt som Lady Di og som "Folkets prinsesse".

Ægteskabet med Englands Prins Charles er endt i skilsmisse, og titlen som Prinsesse af Wales ligger nu bag den unge kvinde.

Diana står for første gang i mange år på egne ben med mulighed for at genopfinde sig selv samt opbygge det selvværd, hun i mange år har manglet.

Da hun tilbydes rollen som international kampagneleder og forkæmper for humanitære sager, tager Diana derfor imod udfordringen og finder imod alle odds kærligheden i den britisk/pakistanske hjertekirurg, Hasnat Khan.

Hun fremstod ægte og varm i modsætning til det øvrige britiske kongehus, og mange kan huske, hvor de var, da Lady Diana døde i en alt for tidlig alder i et biluheld i 1997.

'Diana', der er den første spillefilmsbiografi om prinsessen, vælger dog ikke at fokusere på ulykkens tragiske omstændigheder, men i stedet på de sidste to år af Dianas liv, hvor hun fandt sig selv samt ny mening med livet.