Crash
Crash

(2004)

112 min.

Ingen bedømmelser endnu.

12. aug 2005

13. feb 2006

Drama

Tyskland

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

$ 6.500.000

1

0

Oscarnomineringer:

2006 Actor in supporting role Matt Dillon i rollen som Officer John Ryan

Et trafikuheld kæder en række historier sammen over godt to døgn i Los Angeles: en sort kriminalbetjent (Don Cheadle) med en mor på stoffer og en bror (Larentz Tate), der gør sig i det kriminelle miljø.

En ambitiøs statsadvokat (Brendan Fraser) og hans neurotiske kone (Sandra Bullock), hvis angst for fremmede kun overgås af angsten for at kede sig ihjel.

En racistisk politibetjent (Matt Dillon) der plejer sin dødeligt syge far og kun har hån tilovers for sin idealistiske partner (Ryan Phillippe).

En succesfuld, sort tv-instruktør (Terrence Howard), der kæmper med en racistisk filmindustri, sin egen skam og en stolt kone (Thandie Newton).

En iransk immigrant (Shaun Toub), der anskaffer sig en pistol i et forgæves forsøg på at beskytte sin kiosk.

Og sidst men ikke mindst en mexicansk låsesmed (Michael Pena) og hans familie, der deler en angst for kuglerne, der flyver frit i nabolaget, hvor de bor.

I løbet af 36 timer må disse mennesker revurdere deres forhold til race, fordomme og skyld i forsøget på at nå ind til kernen af den menneskelighed og næstekærlighed, de alle har til fælles. "Crash" bringer med sit imponerende ensemble cast og kalejdoskopiske dramaturgi mindelser om andre store skæbnefortællinger fra englenes by, heriblandt Paul Thomas Andersons "Magnolia" og Robert Altmans "Short Cuts".