The Day After Tomorrow
The Day After Tomorrow

(2004)

124 min.

Hel stjerneHel stjerneHel stjerneHalv stjerneTom stjerneTom stjerne 61 % (3 stemmer)

28. maj 2004

12. okt 2004

The Day After Tomorrow

Action

Science Fiction

Thriller

USA

Tilladt over 11 år

Tilladt over 11 år

Hvad nu, hvis vi står lige foran en ny istid?

Det er det spørgsmål, der plager klimatologen Jack Hall (Dennis Quaid). Hans research peger på, at den globale opvarmning kan udløse en pludselig og katastrofal ændring af Jordens klima. De iskerner, som han har boret ud af Antarktis beviser, at det er sket før for ti tusinde år siden. Og nu advarer han myndighederne om, at det kan ske igen, hvis de ikke griber hurtigt ind. Men hans advarsel kommer for sent.

Det hele begynder, da Hall er vidne til, at en isflage på størrelse med Rhode Island knækker af Antarktis' indlandsis. Dernæst følger en række stadigt alvorligere vejrkatastrofer rundt omkring på kloden: Hagl på størrelse med grapefrugter hamrer ned over Tokyo. Orkaner af hidtil usete vindstyrker hærger Hawaii. Der falder sne i New Delhi, og så pisker en række alt ødelæggende tornadoer gennem Los Angeles.

En telefonopringning fra en kollega i Skotland, Professor Rapson (Ian Holm), bekræfter Jacks værste frygt: Disse intense vejrkatastrofer er symptomer på en massiv global forandring. Smeltevand fra polkapperne er skyllet ud i verdenshavene og har forstyrret de havstrømme, som stabiliserer vores klimasystem. Den globale opvarmning har skubbet planeten ud over afgrunden og ind i en ny istid. Og det hele vil ske under et globalt super-uvejr.

Mens Jack advarer Det Hvide Hus om den overhængende klimaændring, bliver hans 17 år gamle søn Sam (Jake Gyllenhaal) fanget i New York City, hvor han og nogle venner har deltaget i en high school-konkurrence. Han er nu oppe imod en total oversvømmelse kombineret med temperaturer, der styrtdykker langt ned under frysepunktet. Efter at have søgt tilflugt inde i biblioteket på Manhattan, lykkes det Sam at få fat i sin far på telefonen. Jack har kun tid til at give ham én formaning: "Hold dig inden døre for enhver pris!"

Samtidig med at man iværksætter omfattende evakueringer sydpå, rejser Jack nordpå til New York City for at redde Sam. Men selv ikke Jack er forberedt på, hvad det er, der er ved at ske med ham, med hans søn og med deres planet.