American gangster
American gangster

(2007)

157 min.

Der er ikke nok bedømmelser.

04. jan 2008

06. maj 2008

American gangster

Action

Gangster

Krimi

USA

Tilladt over 15 år

Tilladt over 15 år

I de tidlige 70'ere var politikorruptionen løbet løbsk i New York og Vietnam-krigen krævede dagligt nye ofre. Døde amerikanske soldater blev sendt tilbage til USA i militærets ligposer eller kom hjem som narkomaner afhængig af heroin.

Med hjælp fra ordensmagten og uden nævneværdig konkurrence opererede den italienske mafia forholdsvist uhindret på heroinmarkedet, hvor der blev solgt tusindvis af kiloer til afhængige narkomaner.

Med tavshed som modydelse betalte en privilegeret og urørlig grupper af hvide mænd millioner af dollars til New Yorks dommere, advokater og politibetjente.

La Cosa Nosta og deres håndlangere var urørlige. Urørlige lige indtil den foretagsomme "forretningsmand" Frank Lucas overtager magten. Ingen havde lagt mærke til Frank som stod i lære hos Bumpy Johnson, som var en New Yorks ledende, sorte gangsterbosser. Men da Bumpy pludselig dør, benytter Lucas muligheden til at opbygge sit eget forbryderimperium og udleve sin egen version af den amerikanske drøm. Og for at få magten over byens narkomarked oversvømmer han gaderne med et renere og billigere produkt.