Foxcatcher
Foxcatcher

(2014)

129 min.

Ingen bedømmelser endnu.

15. jan 2015

Foxcatcher

Biografi

Drama

Sport

USA

Tilladt over 11 år

Tilladt over 11 år

3

0

Oscarnomineringer:

2015 Actor in leading role Steve Carell i rollen som John du Pont

2015 Actor in supporting role Mark Ruffalo i rollen som David Schultz

Mark Schultz (Channing Tatum), en tidligere olympiske guldvinder i brydning fra Los Angeles, hutler sig gennem tilværelsen med spredte optrædener på skoler og foreninger.

En dag inviteres han til at møde arvingen til en af verdens største private formuer, John du Pont (Steve Carell), der vil have ham til at samle de bedste amerikanske brydere og træne dem – og sig selv - til 1988 OL i Seoul. Mark accepterer opgaven for at få sin karriere tilbage på rette spor, men også for at træde ud af skyggen af sin ældre bror, Dave (Mark Ruffalo), der selv er OL guldmedaljevinder fra Los Angeles og nu en respekteret brydetræner.

Med sine ubegrænsede økonomiske midler og nybyggede træningsfaciliteter på landstedet, Foxcatcher Farm, udnævner du Pont sig selv til cheftræner for holdet for derigennem at vinde sine ligestilledes respekt og – ikke mindst – sin iskolde og nedladende mors (Vanessa Redgrave).

Forholdet mellem Mark og du Pont intensiveres, efterhånden som Mark begynder at se op til sin velgører som en faderfigur. Men du Ponts uberegnelige personlighed og psykologiske spil begynder at påvirke Marks allerede tyndslidte selvtillid, hvilket også begynder at spejles i hans træningsresultater.