...Og det var Danmark
...Og det var Danmark

(2008)

112 min.

Ingen bedømmelser endnu.

09. maj 2008

25. nov 2008

Dokumentar

Danmark

Tilladt for Alle

Tilladt for Alle

…OG DET VAR DANMARK er filmen om det danske landsholds forvandling i perioden 1979-92. Det er den episke fortælling om landsholdets omvæltning fra ubehjælpsomme amatører til mytiske helte.

...OG DET VAR DANMARK er en film, hvor publikum får mulighed for at (gen)se de afgørende momenter fra de store fodboldkampe og lejlighed til at møde de store fodboldhelte i perioden: Allan Simonsen, Michael Laudrup, Flemming Povlsen, Preben Elkjær, Henrik Store Larsen, John Faxe og alle de andre.

Men ...OG DET VAR DANMARK er ikke bare en film om fodbold, men også en historie om den danske folkesjæl. Filmen skildrer den forunderlige historie om landet, hvis landshold kun kan, når ingen tror på dem - og som fejler, når alle tror de vinder.

…Og DET VAR DANMARK er en film om vores lands selvfølelse. Det lille undertippede land mod de store mastodonter. Fem sølle millioner indbyggere mod Tyskland, hvor der findes fem millioner registrerede fodboldspillere.

...OG DET VAR DANMARK er en film, der kalder på erindring. Den er præget af nostalgi, kærlighed og stolthed over vores lilleputland med et twist af humor.

...OG DET VAR DANMARK er en nyfortolkning af arkivmateriale fra både DR, TV2 og en lang række europæiske tv-stationer. Filmens bæres af tidstypisk musik fra perioden: fra Duran Duran til Re-Sepp-Ten, krydret med nykomponeret musik og nyfortolkning af klassikere.

…OG DET VAR DANMARK indeholder splinternye interviews med Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen, der ser tilbage på deres år som landstrænere for det danske fodboldlandshold.