George Clooney
George Clooney

Nationalitet: USA

Fødselsdato: 6. maj 1961

Bedste Film:

"Den tynde røde linie" (83%) som Capt. Charles Bosche

Antal film: 11

Fansite: www.clooneystudio.com/

Oscarstatuetter: 1

2006 Actor in supporting role i Syriana som Bob Barnes

George Clooney var for 1990'erne, hvad Tom Selleck var for 1980'erne. Han sled sig igennem et utal af tv-serier og fik langsomt gang i filmkarrieren. I 'From Dusk to Dawn' (1996) var han den ene af de to slyngler, mens han trak i superhelte kustumet i den ellers ikke særlig heldige 'Batman og Robin' (1997).

Steven Soderberghs stilige romantiske krimi 'Out of Sight' (1998) var som skabt til Clooney, der sammen med Jeniffer Lopez dansede kinddans på den næsten usylige linie mellem forbrydelse og lovlydighed. Filmen var samtidig den første af en række, hvor Clooney kan opleves i rollen som charmerende svindler og forbryder.

Læs Mere

Filmen "Michael Clayton" står til 7 Oscars

Filmen "Michael Clayton" står til 7 Oscars

Oprettet: 13. February 08 kl. 17:33

"Michael Clayton" står til hele 7 Oscar statuetter ved dette års Oscar aften. Den er noget overraskende kommet med i kapløbet i kategorien Bedste Film.

George Clooney er blevet nomineret til en Oscar for sin præstation på læredet i filmen "Michael Clayton. George Clooney er nomineret til Bedste Mandlige Hovedrolle. Han er dog ikke den eneste der er blevet nomineret for sin præstation i "Mic...

Læs Mere

Læst 2586 gange

Kilde: Oscar.com